Objavio: marino72 | Svibanj 7, 2009

Temeljni HR certifikat

Ovaj blog sadrži osnovne informacije o nizu od šest radionica za stjecanje ‘Temeljnog HR certifikata’ iz područja upravljanja ljudskim resursima.Program je namijenjen HR stručnjacima (psiholozima, pravnicima, ekonomistima), menadžerima i svima zainteresiranima za temeljna znanja iz područja upravljanja ljudskim kapitalom u organizacijama. Planiranih šest tema koje bi se predstavile do studenog su:

Modul 1. IZMIJENJENA ULOGA LJUDSKIH RESURSA U EKONOMIJI ZNANJA

Datum: 25. i 26. svibnja 2009. godine od 9,00 do 16,00 sati

Opis: Funkcija upravljanja ljudskim resursima u doba globalizacije dobiva potpuno novo značenje. To je posebno vidljivo u tvrtkama čija se djelatnost temelji na znanju ili odnosu s klijentima. Ova radionica donosi pregled temeljnih funkcija upravljanja ljudskim resursima, pojašnjava kako su te funkcije međusobno povezane i nudi praktične savjete kako HR funkcija može pomoći organizaciji u dosezanju njezinih strategijskih ciljeva.

HR Certification Institute (www.hrci.org) je odobrio program radionice kao prikladan za stjecanje 10 certifikacijskih bodova od ukupno 60 nužnih za polaganje međunarodno priznatog Programa PHR (‘Professional in HR’).

Predavač: Marino Miloš, prof. (psih.), direktor u sektoru ljudskih resursa jedne od vodećih hrvatskih banaka zadužen za razvoj prikladne HR metodologije i vrednovanje ljudskog kapitala tvrtke.

Cijena: 2.000,00 kn + PDV Trajanje: I. i II. dan: 9,00-16,00 sati

Za jesen najavljujemo:

Modul 2. NAČELA PRIBAVLJANJA I SELEKCIJE

U današnjem ‘ratu za talente’ pouzdan i objektivan sustav selekcije kandidata je od najveće važnosti. Definiranje kritičnih zahtjeva pozicije i razvoj adekvatnih strategija pribavljanja kandidata predstavljaju ključni izazov za HR praktičare. Na radionici će se kroz praktične primjere prikazati suvremene tehnike i strategije oglašavanja, pribavljanja i selekcije kandidata, s naglaskom na metodologiji i instrumentariju koji je na raspolaganju.

Datum:4. i 5. rujna, 2009.

Modul 3. UPRAVLJANJE RADNIM UČINKOM

Kako unaprijediti produktivnost tvrtke uvođenjem objektivnog i metodologijski utemeljenog sustava upravljanja radnim učinkom zaposlenih? Koji su temeljni elementi efikasnog i pravednog sustava godišnjeg ocjenjivanja? Na radionici će se predstaviti osnovna metrika sustava i predložiti rješenja koja su sukladna drugim elementima sustava upravljanja ljudskim resursima u cjelini poput sustava nagrađivanja, unaprjeđenja i razvoja zaposlenika.

Datum: 25. i 26. rujna, 2009.

Modul 4. TEMELJI SUSTAVA NAGRAĐIVANJA

Kad se kreira i postavi na pravilan način, sustav nagrađivanja predstavlja značajnu polugu u realizaciji ukupnih financijskih ciljeva organizacije kroz snažan utjecaj na sustav upravljanja učinkom zaposlenika. Radionica će objasniti temeljne elemente, načela i metodologiju u izgradnji sustava, predložiti moguća rješenja za različite vrste i veličine organizacija te predstaviti primjere praktične primjene pojedinih sustava nagrađivanja.

IZMJENA ! ! ! Datum: 18. i 19. listopada, 2009.

Modul 5. TRENING I RAZVOJ ZAPOSLENIKA

Kako bi zadržali svoju kompetitivnu prednost i organizacije i pojedinci trebaju neprestano ulagati u stalno povećanje intelektualnog kapitala kojim raspolažu i razvoj kompetencija koje im omogućavaju uspjeh u globaliziranoj ekonomiji znanja. Polaznici će kroz radionicu dobiti praktični pregled funkcije HR treninga u definiranju razvojnih potreba, razvoju specijaliziranih programa edukacije i osnovama razvoja menadžmenta.

Datum: 23. i 24. listopada, 2009.

Modul 6. OSNOVE RADNO-PRAVNIH ODNOSA

Razumijevanje radno-pravnog okvira djelovanja funkcije upravljanja ljudskim resursima, posebice odnosa s radničkim vijećima i sindikatima, predstavlja nužnost za svakog HR profesionalca. Korištenjem studija slučaja radionica će dati pregled oblika radničke participacije u različitim organizacijama, objasnit će se osnove procesa kolektivnog pregovaranja, a polaznici će dobiti i uvid u aspekte Zakona o radu relevantne za njihov posao.

Datum: 6. i 7. studenoga, 2009.

Temeljni HR certifikat – Suradnik za ljudske resurse

Kroz šest povezanih radionica bit će prikazane temeljne aktivnosti funkcije upravljanja ljudskim resursima u privatnim i javnim poduzećima i dat će se sveobuhvatan pregled uloge i odgovornosti funkcije. Moguće je sudjelovati i na pojedinoj radionici, polaznik koji odsluša svih šest radionica (modula) i skupi potrebnih 60 certifikacijskih bodova stječe pravo polaganja ispita za međunarodno priznati certifikat ‘Professional in HR – PHR’ pri Human Resource Certification Institute-u (www.hrci.org) i ispita za dobivanje temeljnog HR certifikata ‘Suradnik za ljudske resurse’ izdanog od strane organizatora.

Datum polaganja ispita: 20. studenoga, 2009

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Kategorije

%d bloggers like this: