Objavio: marino72 | Veljača 22, 2010

Upravljanje učinkom: Uloga pojedinca u izvršenju strategije tvrtke

U ponedjeljak, 1. ožujka 2010. godine održat ce se treća radionica ciklusa  specijalističkih radionica za stjecanje Temeljnog HR certifikata s temom ‘Upravljanje učinkom: Uloga pojedinca u izvršenju strategije tvrtke’.

Ukratko o radionici

Kako unaprijediti produktivnost tvrtke uvođenjem objektivnog i metodologijski utemeljenog sustava upravljanja učinkom zaposlenih? Koji su temeljni elementi efikasnog i pravednog sustava godišnjeg ocjenjivanja? Kakva je veza individualnog učinka i realizacije strategijskih ciljeva organizacije? Na radionici će se predstaviti osnovna metrika sustava, a kroz studije slučaja predložit će se rješenja sukladna drugim elementima sustava upravljanja ljudskim resursima poput sustava nagrađivanja, unaprjeđenja i razvoja zaposlenika.

Priprema

Od polaznika se očekuje da prije početka radionice:

  • pročitaju dvije studije slučaja
  • pripreme okvir kompetencija svoje tvrtke

Ciljevi radionice

Nakon ove radionice znat ćete:

  • koji su temeljni elementi učinkovitog sustava upravljanja učinkom
  • postaviti konzistentan okvir kompetencija za pojedine pozicije
  • kako primijeniti Balanced Scorecard koncept na aktivnosti HR službe
  • definirati prikladne ciljeve i standarde radnog učinka pojedinca
  • koji su resursi i aktivnosti stvarni pokretači organizacijske uspješnosti

Kome će koristiti?

Radionica je prvenstveno namijenjena HR praktičarima čija je glavna odgovornost izrada prikladne HR metrike i dizajn sustava za mjerenje učinka zaposlenika te razvoj i nadogradnja naprednih funkcija HR-a. Osim njih, koristi od radionice može imati i operativni menadžment jer će im pružiti širi uvid u sustave mjerenja individualne učinkovitosti, a pojasniti će i koncepte kompetencija i Balanced Scorecard-a.

Metodologija

Osim strukturiranog izlaganja predavača kojim će se postaviti okviri daljnjih aktivnosti grupe ključne ideje i koncepti analizirati će se kroz stalnu interakciju i razmjenu iskustava, korištenjem studije slučaja i ciljanih analiza, poticanjem grupne rasprave i timskih prezentacija uz stalno moderiranje predavača. Osim prezentacije, polaznici će u pisanom obliku dobiti niz relevantnih članaka i internet linkova za obrađene teme.

Certifikacije

Radionica je obvezni dio programa od šest HR radionica koji polaznicima omogućava polaganje ispita za ‘Temeljni HR certifikat’. Također, verificirana je od Human Resources Certification Institute-a kao prikladna za stjecanje 10 certifikacijskih sati potrebnih za PHR/SPHR certifikaciju (više na www.hrci.org). Članovima Hrvatske psihološke komore jamči se 8 certifikacijskih sati za potrebe obnavljanja osnovnih dopusnica.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Kategorije

%d bloggers like this: